KLASSISK MASSAGE

Alla har rätt till en smärtfri vardag - ta hand om din kropp.
Njut av den världsberömda svenska klassiska massagen – en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning.

Massage har en avslappnande påverkan på oss. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta.

Massage  kan göras i såväl akut som i förebyggande syfte.
Musklerna påverkas ofta negativt av allt från känslomässiga tillstånd som stress, oro och ilska till monotona rörelser och stillasittande arbete.

Massage ökar musklernas syreupptagningsförmåga och gör dem mer elastiska och smidiga, men även nervsystemet får sig en positiv skjuts och förbättrar kroppstemperaturen, vätskebalansen och blodcirkulationen. Därtill ökar koncentrationsförmågan och mage samt tarm fungerar bättre.

Djupare, och behandlande massage ökar din blodcirkulation i den vävnad vi masserar. Detta påverkar dina muskler så att de blir mer avslappnande samtidigt som smärta i muskler och leder minskar

SVENSK KLASSISK MASSAGE är den mest använda massagemetoden i västvärlden. Den innebär att terapeuten använder sina händer för att få spända muskler att slappna av samtidigt som blodcirkulationen stimuleras. Massören stryker försiktigt över huden, knådar, trycker hårt med tummarna eller slår korta snabba slag med sidan av händerna. För att kontakten med huden ska bli mjuk används oftast olja.Genom massagen trycks och tänjs vävnader, muskler, blodkärl och hud. Massagen är effektiv och välgörande vid muskelspänningar, muskelknutor, träningsvärk, svullnader som orsakats av dålig lymfcirkulation. Även vid spänningshuvudvärk och besvär från stel nacke och axlar är den svenska klassiska massagen behaglig och avslappnande.